Количка

Вашата количка е празна.

Какъв тип подово отопление да изберем

При обмислянето на възможността за инсталиране на подово отопление в дома или офиса е важно да се вземе предвид типът на инсталацията, в зависимост от това дали става въпрос за ремонт на съществуващо жилище или за изграждането на нов обект. Системите за подово отопление са два основни вида.

Електрическо Подово Отопление

При реновация на старо жилище, където желаете да инсталирате подово отопление само в избрани помещения, като баня или трапезария, кабелните системи на DEVI представляват подходящ избор. Те се вграждат директно в лепилото на плочките и почти не увеличават общата височина на пода.

Системите за отопление с електроенергия на водещия производител на кабели и контрол DEVI предлагат разнообразни решения:

  • Електрическо подово отопление за всички видове помещения – идеално за кухни, бани, трапезарии и други.
  • Предпазване на тръбопроводите от замръзване, осигурявайки непрекъсната функционалност.
  • Гъвкави и ефективни решения против лед и сняг за тераси, подлези, пътеки.
  • Осигуряване против замръзване на улуци и водостоци.

Системите на DEVI за подово отопление са невидими и не изискват допълнително пространство за радиатори и тръбопроводи. Терморегулаторите на DEVI, заедно с мобилното приложение за смартфон, позволяват дистанционно управление на температурата в дома ви. Независимо къде сте, при наличие на интернет връзка, можете лесно да контролирате отоплението, включвате или изключвате системата и регулирате температурата във всяка стая, чрез мобилния си телефон.

В продуктовата гама на фирмата е включена широка гама от:

• Нагревателни кабели
• Нагревателни рогозки
• Термостати и контролери за управление
• Електрически калорифери

Водно Подово Отопление

Този тип отопление е предпочитан, когато се изгражда нова къща или апартамент, където системата за подово отопление ще бъде основен източник на топлина. Тогава можете предварително да съобразите дебелината на пода с дограмите, вратите и праговете. Водното подово отопление предоставя възможност за свързване с различни източници на енергия, като пелети, газ и електричество.

Този вид отопление вече печели голяма популярност в България, благодарение на комфорта и уюта, които предоставя в домовете. Неговото предимство е, че не заема място по стените, както радиаторите и конвекторите, и ефективно разпределя топлината в цялото помещение.

Ние предоставяме изчислителен софтуер, който помага за правилното оразмеряване на системата, осигурявайки максимален комфорт. За управлението на системата се използват компоненти от DANFOSS и KAN-Therm, които позволяват свързване и контрол на отоплителната система чрез интернет по всяко време. Това допринася за удобство и гъвкавост в контрола на топлината във вашия дом.

Danfoss Icon2™ представлява точна и ефективна система за управление на подовото отопление, напълно съвместима с 90% от приложенията за интелигентен дом. Със своето иновативно проектиране, тя изисква по-малко компоненти, което улеснява бързия и лесен монтаж. В мобилното приложение се предоставят инструкции и цялата необходима информация.

Главният контролер Icon2™ е в състояние да се свърже с до 15 стайни термостата, позволявайки лесен контрол на подовото отопление и/или охлаждане в различните помещения. Системата не изисква комплексни сглобки – просто разопаковайте кутията и можете да започнете монтажа, чрез предоставените в комплекта винтове и DIN шина. Вграденият нивелир допринася за перфектната му позиция.

Системата KAN-therm Tacker представлява комплектна инсталационна система, предназначена за инсталиране на подово отопление и охлаждане. В тази система тръбите се закрепват за стиропор KAN-therm със специални скоби чрез такер. Този метод се използва при полагане на подовото отопление и охлаждане, изпълнено по мокър метод. Системата позволява използването на стиропорени плочи с дебелина от 20 до 50 мм, както и на заварявани пакети от скоби, които значително улесняват работата с такера и намаляват времето за монтаж на инсталацията.

Системата KAN-therm Profil също е комплектна инсталационна система, предназначена за инсталиране на подово отопление и охлаждане. В тази система обаче тръбите се закрепват чрез притискане към специално профилираната горна част на стиропорена плоча, покрита със слой от пластмаса. И този метод се използва при полагане на подовото отопление и охлаждане, изпълнено по мокър метод.

В общи линии, изборът между електрическо и водно подово отопление зависи от нуждите и спецификите на вашия проект и най-вече от това дали става въпрос за ремонт на старо жилище или за изцяло новостроящ се обект. Ние от Aklima имаме богат опит в изчислението, проектирането, достaвката и монтажа и на двата вида системи за подово отопление.